alle

historiek

er op uit

Afdeling Izegem

Afdeling Kust

Afdeling Roeselare

Afdeling Waregem

Nieuwsbrieven

Persartikelen

Recente berichten

Afdeling Izegem Bloemschikken

Iedereen was heel tevreden met het resultaat !

Bedankt aan Rita voor het geven van de workshop.

 

Escape Games Afd Izegem

Afgelopen vrijdag 29/09 hebben we met enkele mensen van afdeling Izegem proberen te ontsnappen uit Area 56 in Kortrijk.

Door het oplossen van diverse raadsels konden we naar het volgende mysterie - we zijn er helaas niet zelf uitgeraakt, men heeft ons na één uur moeten evacueren. Wel heel plezante activiteit welke vooral inspeelt op de teamspirit. 

 

afscheid van een sportief seizoen, 23 juni

-Een stralende namiddag, afscheid van elkaar, zonneterras so-fit.                                                      -Koffieklets 'bring your own', of was het 'het verhaal van de soepsteen'?. Meer dan genoeg lekkers                   -Oud-OK leden Jules en Germaine van de partij.                                                                                             -Met extra dank aan 'logistieke' Sofie.                                                                                             .                                                                                                                

2016-09-15

afdeling Izegem, proevertjeswandeling in Gent, 20 februari 2016

Zaterdag 20 februari 2016,geen wolkenloze hemel, maar we boffen dat het niet regent. Met 2 auto's rijden we richting Gent. We starten de voormiddag voorbeeldig en kalm, maar wel boeiend in het MIAT, museum voor industriële archeologie en herinneren ons heel wat van onze op school geleerde geschiedenis vanaf de industriële revolutie. Maar ook hoe het sociale leven in die tijd was, vinden we interessant. We herkennen heel wat voorwerpen: de wasmachine van moeders tijd of het strijkijzer uit oma's jaren... We zoeken een klein, maar knus Thaïs restaurantje op, via de vrijdagmarkt. Daar staat o.a. en kraam waar alles te koop is aan 1 euro en sommigen laten zich eens goed gaan. De Thaïse curry en het glas wijn bevalt iedereen. Namiddags: proevertjeswandeling, met het ouderwetse snoepwinkeltje in het huis van de 7 werken van barmhartigheid. Natuurlijk is er voor elk een 'echte Gentse neus'.  In de miezerige regen stappen we verder richting Gravensteen naar een exclusieve chocolaterie om te luisteren naar een korte uitleg en vooral om te proeven van pralines om U tegen te zeggen.We worden nat, maar dat deert ons niet als we ons in de alternatieve winkeltjes vergapen en zo de Gras- en Korenlei in de regen bewonderen. Onze heerlijke cappucino of thee in het koffiehuis brengt soelaas. De weergoden zijn ons niet goed gezind, maar het doet deugd te zien hoe ook in de regen iedereen aandacht heeft voor elkaar. Misschien daardoor komt het onderwerp 'slecht weer' weinig ter sprake. Of beseffen we dat we thuis waren binnen gebleven en nu de zo nodige beweging hebben? We werpen nog een blik, figuurlijk dan, op de groentenmarkt met het galgenhuisje en genieten van het interieur en het proeversbordje in de grote vleeshalle. We sluiten af bij 'Pol' in het dreupelkot met een genevertje, voor sommigen zijn het er twee, want ze smaken zo heerlijk. Maar wat we ons vooral zullen herinneren, is dat we samen  gebabbeld en gelachen hebben en af entoe eens onze miserie vertelden.                                          Eén van de leden leerde ons meer over sleedoorn, we weten nu wie graag 2 genevertjes drinkt, wie welke humor heeft, wie ondernemend is, maar we hebben vooral ervaren dat iedereen er was voor elkaar. We leerden elkaar op een andere manier kennen en waarderen. Als dat geen regen waard is!                                                                                                                                                                 

                                                                                                         

2016-09-15

17 en 18 juni, rekanto en OK, zumba op de Izegemse batjes

Zaterdag en zondag 17 en 18 juni zumba-nummer met Rekanto en OK Izegem
ook een babbel met de omstaanders. 

We ogen naar meer bekendheid in de regio. Elk zegge het voort!

2016-06-18

Einde werkjaar 2017

Op 16 juni alweer een gezellige koffieklets als afscheid van het werkjaar 2016-2017. 

 

Verkoop afdeling Izegem 23/09

onze verkoop op de wekelijkse markt van Izegem was een succes;

de choco light, confituur zonder suiker, de bloemetjes vlogen de 'markt' uit. 

Dikke merci aan alle kopers, verkopers en helpers om dit mooi resultaat te verwezenlijken ! 

Afdeling Izegem Uitstap Koksijde

Afgelopen vrijdag 20 juli zijn we op bezoek geweest bij het blindegeleide opleidingscentrum in Koksijde. Een VZW gekend als Vrienden der Blinden die honden opleid om slechtzienden en blinden te begeleiden in hun dagelijkse leven. 

Het was een heel leerrijke ervaring. Zoals ieder andere VZW moeten ook zij veel inspanning doen om de nodige fondsen bijeen te sprokkelen. De opleiding van één hond kost 25.000 Euro, hiervan moet de gebruiker geen enkele euro toe bijdragen, alles wordt gefinancierd vanuit de VZW zelf en een deel van de overheid. De meeste centen komt van hun dopjesactie.

Jaarlijks kunnen ze een drietal honden plaatsen bij slechtzienden of blinden. Het is een heel intensieve opleiding van ongeveer 20 maanden en de hond moet aan tal van voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen als blindegeleide hond. We kregen ook  een kleine demonstratie.

Op de middag zijn we  gaan aperitieven bij één van de leden waar we ook onze lunch konden nuttigen. 

In de namiddag een gezellige strandwandeling en als afsluiter een terrasje doen. 

We hadden alles mee, niet te warm, een heel klein beetje regen en ons goed humeur. 

Meer info vind je op hun website: www.vriendenderblinden.be

 

 

Alle sponsors

x
Momenteel staat de afdeling Roeselare on hold wegens herstructureringen. Aarzel echter niet om telefonisch contact op te nemen met Jean-Pierre Lesage op het nummer 0476 25 50 62.